Бегова Чорба
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 гр пилешко месо
  2. 100 гр моркови
  3. 50 гр целер
  4. 50 гр корен од магдонос
  5. 100 гр бамји
  6. 30 гр ориз
  7. 200 мл кисела павлака
  8. 3 жолчки
  9. сок од лимон
  10. сол, бибер
Instructions
  1. Пилешкото месо ставете го да се вари во ладна вода. Во водата ставете го исчистениот зеленчук. Додадете и сол. Варете додека месото и зеленчукот не омекнат. Потоа супата процедете ја.
  2. Месото одвоите го од коските, а зеленчукот исецкајте го на коцки и вратете ги во процедената супа.
  3. Додадете го и претходно сварениот и процеден ориз.
  4. Бамјите кратко потопете ги во врела вода и потоа додадете ги во чорбата.
  5. Чорбата варете ја уште малку и додадете го сокот од лимон. Зачинете со сол и бибер.
  6. Тенџерето со чорбата тргнете го од рингла и додадете ги изматените жолчки со павлаката.
  7. Кога чорбата ќе се згусне не треба повеќе да врие.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Пилешкото месо ставете го да се вари во ладна вода. Во водата ставете го исчистениот зеленчук. Додадете и сол. Варете додека месото и зеленчукот не омекнат. Потоа супата процедете ја.
Месото одвоите го од коските, а зеленчукот исецкајте го на коцки и вратете ги во процедената супа. Додадете го и претходно сварениот и процеден ориз.Бамјите кратко потопете ги во врела вода и потоа додадете ги во чорбата. Чорбата варете ја уште малку и додадете го сокот од лимон. Зачинете со сол и бибер. Тенџерето со чорбата тргнете го од рингла и додадете ги изматените жолчки со павлаката. Кога чорбата ќе се згусне не треба повеќе да врие.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook