Горичка шницла со зеленчук
Write a review
Print
Ingredients
  1. 750-800 гр. телешки бифтек или розбиф
  2. 200 гр. кашкавал
  3. 120 гр. шункова салама
  4. масло
  5. сол
Instructions
  1. Бифтекот се сече на шницли. Секоја шницла се истолчува, се посолува и пече на скара. Саламата и кашкавалот се потпечуваат малку. Се сервира во овал прво шницлата, потоа саламата па кашкавалoт. Се става во рерна да се потпече додека да се стопи кашкавалот. Се гарнира по вкус сo разни варива.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Бифтекот се сече на шницли. Секоја шницла се истолчува, се посолува и пече на скара. Саламата и кашкавалот се потпечуваат малку. Се сервира во овал прво шницлата, потоа саламата па кашкавалoт. Се става во рерна да се потпече додека да се стопи кашкавалот. Се гарнира по вкус сo разни варива.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook