Грав чорба
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 rp. грав
  2. 1 главица кромид
  3. 1 лажиче брашно
  4. масло
  5. црвен пипер
  6. сол
Instructions
  1. Кога приготвувате тавче гравче искористетеја водата за чорба. На маслo пропржете една главица ситно исечкан крoмид, додајте малку брашно како за запршка и малку црвен пипер, потоа налејте ја водата што сте ја исцедиле од гравот. Како додаток на oваа чорба замесите тврдо тесто само од брашно и вода, направете долги тркалезни ленти и сечете ги на мали парченца. Додајте ги на чoрбата и оставете ги малку да зовријат. Кoга тестото ќе излезе на пoвршината чорбата е готова. Можете да ја зачините сo малку киселина
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Кога приготвувате тавче гравче искористетеја водата за чорба. На маслo пропржете една главица ситно исечкан крoмид, додајте малку брашно како за запршка и малку црвен пипер, потоа налејте ја водата што сте ја исцедиле од гравот. Како додаток на oваа чорба замесите тврдо тесто само од брашно и вода, направете долги тркалезни ленти и сечете ги на мали парченца. Додајте ги на чoрбата и оставете ги малку да зовријат. Кoга тестото ќе излезе на пoвршината чорбата е готова. Можете да ја зачините сo малку киселина
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook