Домашно припремен питом зајак
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 мл бело вино
  2. 200 мл вода
  3. 3 моркова
  4. 1 кромид
  5. 3-4 компира
  6. 2 големи лажици маст
  7. вегета
  8. сол
  9. црн бибер
  10. сув магданос
  11. ловоров лист
Instructions
  1. Најпрво зајакот се става во вода да одстои цела ноќ. Следниот ден се вари 2 часа, додека се вари во водата се додава сол и вегета. Одкако ќе се свари се става во тава, се зачинува и се премачкува со маст. Компирите, морковите, и кромидот се сечат на крупно и се ставаат околу зајакот. Подоцна се полива со винои вода и се покрива со фолија. Се пече на 200 ст. цели два часа.
Notes
  1. Пријатен апетит!
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Најпрво зајакот се става во вода да одстои цела ноќ. Следниот ден се вари 2 часа, додека се вари во водата се додава сол и вегета. Одкако ќе се свари се става во тава, се зачинува и се премачкува со маст. Компирите, морковите, и кромидот се сечат на крупно и се ставаат околу зајакот. Подоцна се полива со винои вода и се покрива со фолија. Се пече на 200 ст. цели два часа.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook