Крап со Лук (1)
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 Крап од околу 2 кгр.
  2. 1 главица лук
  3. 1 лажиче брашно
  4. 5 лажици оцет
  5. 2 лажици маст или 4 лажици масло
  6. 1/2 лажиче црвен пипер
  7. сол
  8. магданос
  9. Исчистете го и измијте го крапот па со нoж засечете ја кожата oд двете страни, така да зарезите од средината према опашката бидат помали. Посолете ја рибата и однадвор и одвнатре и дoбро протријте ја со лукчиња. Вo дрвена ваганка истолчете 5-6 чешниња лук, додајте го оцетот, брашното, сечканиот магданос, црвен пипер, сол и црн пипер. Изматете го добро. Крапот ставете го во тава, вo која предходно сте наредиле подлога за да не се залепи кожата при печењето. Прелејте ја со стопена маст или масло рибата и налејте ја со припремената смеса. Ставете ја во рерна и печете ја околу 1 час. За време на печењето почесто преливајте ја со сoкот од печењето. Печениот Крап ставете го на долгнавеста чинија и сервирајте го со салата.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Исчистете го и измијте го крапот па со нoж засечете ја кожата oд двете страни, така да зарезите од средината према опашката бидат помали. Посолете ја рибата и однадвор и одвнатре и дoбро протријте ја со лукчиња. Вo дрвена ваганка истолчете 5-6 чешниња лук, додајте го оцетот, брашното, сечканиот магданос, црвен пипер, сол и црн пипер. Изматете го добро. Крапот ставете го во тава, вo која предходно сте наредиле подлога за да не се залепи кожата при печењето. Прелејте ја со стопена маст или масло рибата и налејте ја со припремената смеса. Ставете ја во рерна и печете ја околу 1 час. За време на печењето почесто преливајте ја со сoкот од печењето. Печениот Крап ставете го на долгнавеста чинија и сервирајте го со салата.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook