Лазања со колбас и јајца
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 г. лазања кори
  2. 3 колбаси
  3. 6 јајца варени (сецкани)
  4. 500 г. бело сирење
  5. 170 г. парчиња кашкавал
  6. 50 мл. сирење во прав (крафт)
  7. 250 г. сецкани печурки
  8. 800 мл. кечап
  9. 2 големи лажици маргарин
  10. 2 чешниња лук
  11. малку пипер
Instructions
  1. лукот и пиперот.
  2. Од кога сето тоа ќе се испржи, се остава 15 мин. отскриено.
  3. Печурките се пржат во маргаринот и при пржењето се додава претходно испрженото месо и од кога се’ е добро запржено, се трга настрана.
  4. Во меѓувреме се варат лазањите (во вода, со малку масло и сол) да омекнат околу 10-15 мин., па се ладат во ладна вода.
  5. Во тава 22X33 cм. се редат 1/3 лазањи, 1/3 од сосот, па 500 г. бело сирење. Потоа повторно 1/3 од лазањите, 1/3 од сосот, па јајцата со 170 гр. парчиња кашкавал и последната третина од лазањите и остатокот од сосот. Најгоре се додава сирењето во прав и покриено со фолија се става да се пече на 180°C, само 30 минути.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
лукот и пиперот.
Од кога сето тоа ќе се испржи, се остава 15 мин. отскриено.
Печурките се пржат во маргаринот и при пржењето се додава претходно испрженото месо и од кога се’ е добро запржено, се трга настрана.
Во меѓувреме се варат лазањите (во вода, со малку масло и сол) да омекнат околу 10-15 мин., па се ладат во ладна вода.
Во тава 22X33 cм. се редат 1/3 лазањи, 1/3 од сосот, па 500 г. бело сирење. Потоа повторно 1/3 од лазањите, 1/3 од сосот, па јајцата со 170 гр. парчиња кашкавал и последната третина од лазањите и остатокот од сосот. Најгоре се додава сирењето во прав и покриено со фолија се става да се пече на 180°C, само 30 минути.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook