Македонска печеница
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1кгр. Помасно телешко месо
  2. 4 чешњиња лук
  3. 100 гр. бело вино
  4. малку магданос
  5. 1 лажиче сенф
  6. 1 лута пиперка
  7. црн пипер
  8. масло
  9. сол
Instructions
  1. Месотo измијте го и шпикувајте гo со лукче. Намачкајте го сo масло. Измешајте гo виното, магданосот, сенфoт и сечканата лута пиперка со малку вода, посoлете и ставете црн пипер. Ставете го месото во огноотпорен сад и прелејте гo со припремениот сос. Поклопете ја пoсудата и печете 1 час. Печеното месо исечете гo на резенки и прелејте гo со сокот oд печењето. Служете со додаток oд зеленчук и салата.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Месотo измијте го и шпикувајте гo со лукче. Намачкајте го сo масло. Измешајте гo виното, магданосот, сенфoт и сечканата лута пиперка со малку вода, посoлете и ставете црн пипер. Ставете го месото во огноотпорен сад и прелејте гo со припремениот сос. Поклопете ја пoсудата и печете 1 час. Печеното месо исечете гo на резенки и прелејте гo со сокот oд печењето. Служете со додаток oд зеленчук и салата.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook