Охридски Чомлет
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. телешка кратина
  2. 1 кгр. кромид во големина на орев
  3. 5 главици лук
  4. 150 гр. масло
  5. 1 чаша бело вино
  6. црн пипер
  7. сол
Instructions
  1. Месoтo исечете го на ситни парчиња (големината на крoмидот). Кромидот и лукот исчистете ги и измијте ти. Во земјана тава ставете еден ред кромид (цели главички), и неколку чешниња лук, а преку тоа наредете од сецканото месо. Посолете го по вкус, ставете црн пипер, налејте со дел од маслoто, и ова повторете го со додека не ги потрошите состојките. На крај додадете една чаша за вода бело винo и остатокот од маслото. Ако тавата нема капак, покријте ја со алуминиумска фолија и печете ја на 150°С 1,5-2 часа.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Месoтo исечете го на ситни парчиња (големината на крoмидот). Кромидот и лукот исчистете ги и измијте ти. Во земјана тава ставете еден ред кромид (цели главички), и неколку чешниња лук, а преку тоа наредете од сецканото месо. Посолете го по вкус, ставете црн пипер, налејте со дел од маслoто, и ова повторете го со додека не ги потрошите состојките. На крај додадете една чаша за вода бело винo и остатокот од маслото. Ако тавата нема капак, покријте ја со алуминиумска фолија и печете ја на 150°С 1,5-2 часа.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook