Пиле со јуфки
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 пиле со тежина околу 1 кгр.
  2. 250 гр. јуфки
  3. 200 гр. маст
  4. 2 главици кромид
  5. магданос
  6. црвен пипер
  7. сол
Instructions
  1. Исчистете го пилето и ставете го да се вари со сол. Од кога ќе се свари исечете го на парчиња и наредете го во сад што ќе може да се сервира, во огнеотпорна тава. Околу пилето ставете искршени јуфки. Кромидот исечкајте го ситно и испржете го, сипајте го во водата каде се варело пилето, па со тоа прелејте го месото и јуфките. Поросете го со ситно сечкан магданос и црвен пилер. Печете го во рерна околу 20 минути. Готовото јадење не треба да биде ни мноry гyсто ни многу ретко. Ова јадење се прави на ист начин со јагнешко и овчо месо.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Исчистете го пилето и ставете го да се вари со сол. Од кога ќе се свари исечете го на парчиња и наредете го во сад што ќе може да се сервира, во огнеотпорна тава. Околу пилето ставете искршени јуфки. Кромидот исечкајте го ситно и испржете го, сипајте го во водата каде се варело пилето, па со тоа прелејте го месото и јуфките. Поросете го со ситно сечкан магданос и црвен пилер. Печете го во рерна околу 20 минути. Готовото јадење не треба да биде ни мноry гyсто ни многу ретко. Ова јадење се прави на ист начин со јагнешко и овчо месо.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook