Похован кромид
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 јајца
 2. 750 мл млеко
 3. 0,5 кафена лажичка сол
 4. Масло за пржење
 5. 375 мл пиво
 6. 240 гр брашно
 7. 3 глави кромид
Instructions
 1. Ги исипуваме брашното и солта во сад.
 2. Правиме дупка во средината каде го исипуваме пивото. Ги додаваме јајцата едно по едно.
 3. Мешаме бавно додека не се добие густа изедначена каша.
 4. Оставаме смесата да одстои најмалку 30 минути.
 5. Го лупиме кромидот и го сечеме на цели кругови со дебелина 1 см.
 6. Кромидот го посипуваме со млеко и оставаме да одстои 1 час.
 7. Во сад за пржење загреваме поголема количина масло.
 8. Ги цедиме парчињата кромид и ги потопуваме во кашата од пиво.
 9. Пржиме од двете страни околу 3 минути додека не добие златна боја.
 10. Пржениот кромид го поставуваме врз хартија за да се исцеди вишокот масло. Сервираме веднаш.
bilboard.mk http://bilboard.mk/

Ги исипуваме брашното и солта во сад.

Правиме дупка во средината каде го исипуваме пивото. Ги додаваме јајцата едно по едно.

Мешаме бавно додека не се добие густа изедначена каша.

Оставаме смесата да одстои најмалку 30 минути.

Го лупиме кромидот и го сечеме на цели кругови со дебелина 1 см.

Кромидот го посипуваме со млеко и оставаме да одстои 1 час.

Во сад за пржење загреваме поголема количина масло.

Ги цедиме парчињата кромид и ги потопуваме во кашата од пиво.

Пржиме од двете страни околу 3 минути додека не добие златна боја.

Пржениот кромид го поставуваме врз хартија за да се исцеди вишокот масло. Сервираме веднаш.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook