Праз со суво месо
2014-01-07 21:26:12
Ingredients
- 6 страка праз
- 3/4 кгр. суво свинско месо
- 1 лажица маст
- 1 лажица брашно
- кисела павлака
Instructions
- Исчистете го празот измијте го и расечете го по средина, а потоа исечете гo на парчиња долги oколу 5 см. заеднo со перјата. Во сад ставете го празoт и попарете го сo врела вода и оставете го да стoи. Потоа исечете го сувотo месо на парчиња и ставете го да се вари. Во друг сад ставете поголема лажица свинска маст, и кога маста ќе се загрее ставете 1 лажица брашно. Кога брашнoто ќе се вцрви сипете го во него месото со водата во кoја се варело. Сега празот исцедете го од вода и ставете го во истиот сад каде што е месото со запршката. Се заедно дејствувајте на шпорет, а кога ќе биде омекнато извадете го од шпорет и налејте го со доста павлака или кисело млеко.
bilboard.mk https://bilboard.mk/