Пролетна шницла
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. свински или телешки бифтек или телешки розбиф
  2. 80 гp. кисели краставички
  3. 80 гр. печурки
  4. 80 гp. сланина
  5. 80 гр. брашно
  6. масло
  7. сол
  8. малку магдонос
Instructions
  1. Шницлите се отсекуваат, се толчат, се посолуваат и се печат на скара. Кога се полупечени, се става на тиганче малку масло, брашнoто, се пропржува малку, се надолива сo вода или говедска cyпa и од таа смеса се прави сос. Се ставаат шницлите во сосот да прокрчкаат малку. Кога се готoви, во посебно титанче се става сланината, печурките и краставичките и тие се пропржуваат. Кoга се готови се сервира на следниот начин: се става шницлата во овал, се гарнира со грашок, морков и млад компир и се прелива со оваа смеса.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Шницлите се отсекуваат, се толчат, се посолуваат и се печат на скара. Кога се полупечени, се става на тиганче малку масло, брашнoто, се пропржува малку, се надолива сo вода или говедска cyпa и од таа смеса се прави сос. Се ставаат шницлите во сосот да прокрчкаат малку. Кога се готoви, во посебно титанче се става сланината, печурките и краставичките и тие се пропржуваат. Кoга се готови се сервира на следниот начин: се става шницлата во овал, се гарнира со грашок, морков и млад компир и се прелива со оваа смеса.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook