Тавче гравче
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 гр. гpaв
  2. 250 гр. масло
  3. 3 главици кромид
  4. 2 суви пиперки
  5. 1 главица лук
  6. сол
  7. црвен пипер
  8. магданос
  9. црн пипер
Instructions
  1. Гравот се вари, но да се внимава да не е преварен. Во земјена тава се става маслото и кромидот да се пржи. Откако се испржи кромидот се додава црвен пипер и во тавата се претура сварениот грав. Се меша добро и се додава водата во која се варел гравот, се посолува, се редат пиперките, се става надолжно исечен лук, магданос и црн пипер и се става во рерна да се пече.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Гравот се вари, но да се внимава да не е преварен. Во земјена тава се става маслото и кромидот да се пржи. Откако се испржи кромидот се додава црвен пипер и во тавата се претура сварениот грав. Се меша добро и се додава водата во која се варел гравот, се посолува, се редат пиперките, се става надолжно исечен лук, магданос и црн пипер и се става во рерна да се пече.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook