Чорба од леќа
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 гр. леќа
  2. 40 гр. маст
  3. 20 гр. брашно
  4. црн пипер
  5. сол
Instructions
  1. Сварете ја леќата во вода да омекне. Направете запршка од маст и брашното, додајте црн пипер и сол. Варената леќа испасирајте ја, помешајте ја со запршката, налејте ја со супата во која се варела леќата и варете ја уште 15 минути.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Сварете ја леќата во вода да омекне. Направете запршка од маст и брашното, додајте црн пипер и сол. Варената леќа испасирајте ја, помешајте ја со запршката, налејте ја со супата во која се варела леќата и варете ја уште 15 минути.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook