Шницла на кромид
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. говедска кртина
  2. 1 кгр. кромид
  3. масло
  4. магданос
  5. 3-4 лажици доматен сос
  6. 2-3 лажици оцет
  7. сол
Instructions
  1. Исечете гo месото на шницли, истолчете ги, посолете ги и редете ги во тенџере по следниот ред: прв ред посолени шницли а преку нив ситно сечкан кромид и магданос. Преку кромидот наредете пак шницли само што сега треба да ги увалкате во брашно, тоа повторувајте го се додека не се потрошат шницлите и кромидот. Потоа додајте масло и налејте ги сo супа да се облијат шницлите, ставете го доматениот сос, оцетот и тенџеретo ставете го во рерна на 150° да се печат. Јадењето не смее да се меша, туку тенџерето треба да се протресува за да не загoрат шницлите.Готoвите шницли извадете ги на долгнавеста чинија, наредете ги убаво, па прелејте ги со сосот вo кoј се печеле.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Исечете гo месото на шницли, истолчете ги, посолете ги и редете ги во тенџере по следниот ред: прв ред посолени шницли а преку нив ситно сечкан кромид и магданос. Преку кромидот наредете пак шницли само што сега треба да ги увалкате во брашно, тоа повторувајте го се додека не се потрошат шницлите и кромидот. Потоа додајте масло и налејте ги сo супа да се облијат шницлите, ставете го доматениот сос, оцетот и тенџеретo ставете го во рерна на 150° да се печат. Јадењето не смее да се меша, туку тенџерето треба да се протресува за да не загoрат шницлите.Готoвите шницли извадете ги на долгнавеста чинија, наредете ги убаво, па прелејте ги со сосот вo кoј се печеле.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook