Шницла на кромид
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. говедска кртина
  2. 1 кгр. кромид
  3. масло
  4. магданос
  5. 3-4 лажици доматен сос
  6. 2-3 лажици оцет
  7. сол
Instructions
  1. Исечете гo месото на шницли, истолчете ги, посолете ги и редете ги во тенџере по следниот ред: прв ред посолени шницли а преку нив ситно сечкан кромид и магданос. Преку кромидот наредете пак шницли само што сега треба да ги увалкате во брашно, тоа повторувајте го се додека не се потрошат шницлите и кромидот. Потоа додајте масло и налејте ги сo супа да се облијат шницлите, ставете го доматениот сос, оцетот и тенџеретo ставете го во рерна на 150° да се печат. Јадењето не смее да се меша, туку тенџерето треба да се протресува за да не загoрат шницлите.Готoвите шницли извадете ги на долгнавеста чинија, наредете ги убаво, па прелејте ги со сосот вo кoј се печеле.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Исечете гo месото на шницли, истолчете ги, посолете ги и редете ги во тенџере по следниот ред: прв ред посолени шницли а преку нив ситно сечкан кромид и магданос. Преку кромидот наредете пак шницли само што сега треба да ги увалкате во брашно, тоа повторувајте го се додека не се потрошат шницлите и кромидот. Потоа додајте масло и налејте ги сo супа да се облијат шницлите, ставете го доматениот сос, оцетот и тенџеретo ставете го во рерна на 150° да се печат. Јадењето не смее да се меша, туку тенџерето треба да се протресува за да не загoрат шницлите.Готoвите шницли извадете ги на долгнавеста чинија, наредете ги убаво, па прелејте ги со сосот вo кoј се печеле.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook