Ѓозлеме
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250гр. брашно
  2. 1/4 лажичка сол
  3. по потреба топла вода
  4. Полнење
  5. 4 лажици испасирано сирење
  6. 1/2 лажичка копар
  7. 1 помал праз(само зелениот дел)
  8. по потреба сол
  9. по потреба масло
Instructions
  1. Од состојките за тесто замесете средно меко тесто.
  2. Поделете го на 4 топчиња и оставете ги да постојат, 20-30 минути.
  3. Празот ситно исецкајте го и кратко пропржете го, а потоа измешајте го со испасираното сирење и копарот.
  4. Од секое топче расукајте тенка кора.
  5. Нанесете од филот и завиткајте во ролат.
  6. Ролатот повторно расукајте го во кора.
  7. Повторете ја постапката со другите 3 топчиња тесто.
  8. Пржете ги во нелеплива тава со малку масло.
  9. Послужете ги топли со ајран.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Од состојките за тесто замесете средно меко тесто.
Поделете го на 4 топчиња и оставете ги да постојат, 20-30 минути.Празот ситно исецкајте го и кратко пропржете го, а потоа измешајте го со испасираното сирење и копарот.Од секое топче расукајте тенка кора.
Нанесете од филот и завиткајте во ролат.
Ролатот повторно расукајте го во кора.
Повторете ја постапката со другите 3 топчиња тесто.
Пржете ги во нелеплива тава со малку масло.Послужете ги топли со ајран.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook