Од плешката извадете ја коската, а месото пресечете го на пола и исчукајте го. Потоа посолете ја добро и во среде ставете кашкавал кој предходно сте го исечкале на коцки, завиткајте ја во ролна, врзете ја со бел конец. Ставете ја во длабока чинија, налејте ја со масло и оставете ја во фрижидер да стои 3 часа. Потоа ролните направени од плешката печете ги на скара од сите страни.
Јагнешка скара на македонски начин
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 јагнешка плешка
  2. 300 гр. кашкавал
  3. масло
  4. сол
Instructions
  1. Од плешката извадете ја коската, а месото пресечете го на пола и исчукајте го. Потоа посолете ја добро и во среде ставете кашкавал кој предходно сте го исечкале на коцки, завиткајте ја во ролна, врзете ја со бел конец. Ставете ја во длабока чинија, налејте ја со масло и оставете ја во фрижидер да стои 3 часа. Потоа ролните направени од плешката печете ги на скара од сите страни.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Pinterest
Email
Print
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook