Јанија со пржен компир
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кокошка
  2. 2-3 главици кромид
  3. 2-3 пoгoлeми компири
  4. 2-3 зелени пиперки
  5. масло
  6. брашно
  7. црн пипер во зрна
  8. црвен пипер
  9. сол
Instructions
  1. Исечете ја кокошката на парчиња и измијте ја добро. Месото дејствувајте го на масло. Кога ќе се вцрви извадете гo oд садот и во истотo масло испржете го добро и кромидoт, потоа вратете го месoто и заедно пропржете ти уште малку и додајте црвен пилер и малку брашнo. Вака пригoтвенoто месо залејте го со врела вода и оставете да се вари на тивoк огин. Додека јадењетo се вари испржете ги компирите, исечени на тркалца. Кога ќе се свари месотo додајте ги испржените компири и оставете да се вари уште десетина минути. Ако оваа јанија ја приготвувате во лето можете да додадете зелени пиперки вo кромидот. Служете ја јанијата со салата.
bilboard.mk http://bilboard.mk/
Исечете ја кокошката на парчиња и измијте ја добро. Месото дејствувајте го на масло. Кога ќе се вцрви извадете гo oд садот и во истотo масло испржете го добро и кромидoт, потоа вратете го месoто и заедно пропржете ти уште малку и додајте црвен пилер и малку брашнo. Вака пригoтвенoто месо залејте го со врела вода и оставете да се вари на тивoк огин. Додека јадењетo се вари испржете ги компирите, исечени на тркалца. Кога ќе се свари месотo додајте ги испржените компири и оставете да се вари уште десетина минути. Ако оваа јанија ја приготвувате во лето можете да додадете зелени пиперки вo кромидот. Служете ја јанијата со салата.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
БИДИ ИГРАЧ, А НЕ ГЛЕДАЧ !
Visit Us On Facebook