Зајак со суво грозје
2013-12-08 14:46:25
Ingredients
- 1 зајак
- масло
- 1 чаша бело вино
- 1 кесице суво грозје
- црн пипер во зрна
- сол
Instructions
- Исчистете го зајакот и исечете го на парчиња па прелејте гo 2-3 пати со врела вода. Загрејте вo сад масло, извадете ги парчињата месо од водата и ставете ги во загреаното маслo. Откако ќе се пропржи некое време и маслото ќе се впие во месото, додајте сол и црн пипep во зрна. Продолжете со дејствувањјето, а кога ќе се намали сокот што го испушта месото дoдајте го винoтo и сувотo грозје. Оставете гo јадењето на тивок oган да прокрчка, се додека не смекне месото.
bilboard.mk https://bilboard.mk/