fbpx

Боранија во рерна
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. боранија
  2. 250 гр. кромид
  3. 100 гр. масло
  4. брашно
  5. црн пипер
  6. сол
Instructions
  1. Обварете ја боранијата во солена вода и исцедете ја. Во посебен сад испржете го сечканиот кромид, додајте црвен пипер и помешајте го тоа со боранијата. Префрлете ја смесата во земјена тава и налејте ја со водата во која се варела боранијата, колку да се облие. Ставете црн пипер и наросете со брашно, а потоа ставете ја во рерна да се пече.
Notes
  1. Во прилилог оди квалитетно бело вино .
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Обаврете ја боранијата во солена вода и исцедете ја. Во посебен сад испржете го сечканиот кромид, додајте црвен пипер и помешајте го тоа со боранијата. Префрлете ја смесата во земјена тава и налејте ја со водата во која се варела боранијата, колку да се облие. Ставете црн пипер и наросете со брашно, а потоа ставете ја во рерна да се пече. Во прилилог оди квалитетно бело вино .
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook