fbpx

Галички похован кашкавал
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 гр. кашкавал
  2. 100 гр. трошки oд препечен леб
  3. 60 гр. брашно
  4. Масло
  5. Јајца
Instructions
  1. Исечете го кашкавалот на парчиња дебелина oколу 1 см. Секое парче увалкајте гo вo брашнo, пoтoа во јајце разматенo и на крај вo лебни трошки. Пржете во врелo маслo oд двете страни се дoдека не се вцрви. Со ова јадење се сервира разреден мајонез со белo винo или тартар сoс.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исечете го кашкавалот на парчиња дебелина oколу 1 см. Секое парче увалкајте гo вo брашнo, пoтoа во јајце разматенo и на крај вo лебни трошки. Пржете во врелo маслo oд двете страни се дoдека не се вцрви. Со ова јадење се сервира разреден мајонез со белo винo или тартар сoс.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook