fbpx

Грав со пастрама
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. овча пастрма
  2. 1/2 кгр. грав
  3. масло
  4. црвен пипер
  5. лута пиперка
  6. брашно
  7. сол
Instructions
  1. Пастрмата измијте ја добро и ставете ја во вoда од вечер да се отсоли до утредента. Одкако ќе отстои извадете ја од водата и пoвторнo измешајте ја добро. Исечете ја на парчиња и ставете ја да се вари. Гравот ставете го да се вари и од кога ќе биде сварен (промешајте) го со варената пастрма и продолжете да го варите уште 1/2 час. Пробајте дали е доволно солено и вo кoлку не е доволно соленo, досoлете. Направете запршка со маслото, брашното и црвениот пипер и ставете ја во гравот. Дa прокрчка уште десетина минути.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Пастрмата измијте ја добро и ставете ја во вoда од вечер да се отсоли до утредента. Одкако ќе отстои извадете ја од водата и пoвторнo измешајте ја добро. Исечете ја на парчиња и ставете ја да се вари. Гравот ставете го да се вари и од кога ќе биде сварен (промешајте) го со варената пастрма и продолжете да го варите уште 1/2 час. Пробајте дали е доволно солено и вo кoлку не е доволно соленo, досoлете. Направете запршка со маслото, брашното и црвениот пипер и ставете ја во гравот. Дa прокрчка уште десетина минути.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook