fbpx

Домашно лебче
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кг. брашно
  2. 50 гр. масло
  3. 150 rp. млеко
  4. 1 квасец
  5. сол
Instructions
  1. Замесете го квасецот со малку млакo млеко и брашно и оставете гo да скисне. Откако ќе скисне, додајте го во брашното, ставете малку сол и измесете го со млако млеко во кое претходно сте го ставиле маслото. Измесете го тестото додавајќи млака вода, да биде средно меко и оставете го да скисне. Откако е готoво размесете го повторно, поделете го на два дела и оставете го уште малку да кисне. Потоа ставете ги лебовите на тепсија попрскана со брашно, избодете го со нож во средината и печете ги околу еден час на температура од 150 до 200° степени.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Замесете го квасецот со малку млакo млеко и брашно и оставете гo да скисне. Откако ќе скисне, додајте го во брашното, ставете малку сол и измесете го со млако млеко во кое претходно сте го ставиле маслото. Измесете го тестото додавајќи млака вода, да биде средно меко и оставете го да скисне. Откако е готoво размесете го повторно, поделете го на два дела и оставете го уште малку да кисне. Потоа ставете ги лебовите на тепсија попрскана со брашно, избодете го со нож во средината и печете ги околу еден час на температура од 150 до 200° степени.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook