fbpx

Домашно припремена крем супа
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
25 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 2 компира
  2. 1 тиквица
  3. 1 литар вода
  4. 1 зденка
  5. сол, бибер и зачини
Instructions
  1. Во еден литар вода сварете 2 компира и една млада тиквица. Посолете со цол и црн бибер и зачин по желба. Кога зеленчукот ќе биде сварен ставете го во блендер. Вратете на оган и варете уште 5 минути. Додадете една зденка, и убаво промешајте да се растопи.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Во еден литар вода сварете 2 компира и една млада тиквица. Посолете со цол и црн бибер и зачин по желба. Кога зеленчукот ќе биде сварен ставете го во блендер. Вратете на оган и варете уште 5 минути. Додадете една зденка, и убаво промешајте да се растопи.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook