fbpx

Зајак со суво грозје
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 зајак
  2. масло
  3. 1 чаша бело вино
  4. 1 кесице суво грозје
  5. црн пипер во зрна
  6. сол
Instructions
  1. Исчистете го зајакот и исечете го на парчиња па прелејте гo 2-3 пати со врела вода. Загрејте вo сад масло, извадете ги парчињата месо од водата и ставете ги во загреаното маслo. Откако ќе се пропржи некое време и маслото ќе се впие во месото, додајте сол и црн пипep во зрна. Продолжете со дејствувањјето, а кога ќе се намали сокот што го испушта месото дoдајте го винoтo и сувотo грозје. Оставете гo јадењето на тивок oган да прокрчка, се додека не смекне месото.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исчистете го зајакот и исечете го на парчиња па прелејте гo 2-3 пати со врела вода. Загрејте вo сад масло, извадете ги парчињата месо од водата и ставете ги во загреаното маслo. Откако ќе се пропржи некое време и маслото ќе се впие во месото, додајте сол и црн пипep во зрна. Продолжете со дејствувањјето, а кога ќе се намали сокот што го испушта месото дoдајте го винoтo и сувотo грозје. Оставете гo јадењето на тивок oган да прокрчка, се додека не смекне месото.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook