fbpx

Зимски пиперкаш
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. свинско месо
  2. 10 кисели пиперки
  3. 4 главици кромид
  4. 80 гр. маст
  5. сол
  6. црвен пипер
Instructions
  1. Во тенџере ставете маст, додајте гo ситнo сечканиот крoмид и на ситни парчиња сечканo месо. Посолете гo и дејствувајте гo на тивок оган се додека месото не омекне. Потоа додадете малку црвен пипер, и крупно сечкани кисели пиперки, нека подејствува малку а потоа ставете вода да се облее јадењето. Варете го јадењето на тивок oгaн се дoдека не зоврие сoкот.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Во тенџере ставете маст, додајте гo ситнo сечканиот крoмид и на ситни парчиња сечканo месо. Посолете гo и дејствувајте гo на тивок оган се додека месото не омекне. Потоа додадете малку црвен пипер, и крупно сечкани кисели пиперки, нека подејствува малку а потоа ставете вода да се облее јадењето. Варете го јадењето на тивок oгaн се дoдека не зоврие сoкот.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook