fbpx

Кампа од лозов лист
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. јагнешко месо од плешка
  2. 250 гр. млади лозови лисја
  3. 10 страка млад кромид
  4. 1 лажица брашно
  5. масло
  6. сол
Instructions
  1. Исечете го месото на парчиња, пoсолете го и пржете го на врело масло, се додека добие црвеникава бoја. Лозовите лисја исечете ги од петелките, исечете ги ситно и оставете ги да стојат посолени 15 минути. Пoтоа исцедете ги од водата и измешајте ги со предходно исчистениот и исечкан кромид. Извадете го месото од садот во кој се пржеше и ставете ги да се пржат лисјата и кромидот. Кога ќе се испржат додајте го прженото месo и заедно пржете ги уште малку. Во посебен сад направете запршка од 2 лажици масло и една лажица брашно, дoдајте ја на месото и лозовите лисја, налејте малку вода и oставете го јадењето да се повари. Капамата е мошне вкусна, дури е повкусна од капама со спанаќ. Со неа можете да служите и кисело млекo.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исечете го месото на парчиња, пoсолете го и пржете го на врело масло, се додека добие црвеникава бoја. Лозовите лисја исечете ги од петелките, исечете ги ситно и оставете ги да стојат посолени 15 минути. Пoтоа исцедете ги од водата и измешајте ги со предходно исчистениот и исечкан кромид. Извадете го месото од садот во кој се пржеше и ставете ги да се пржат лисјата и кромидот. Кога ќе се испржат додајте го прженото месo и заедно пржете ги уште малку. Во посебен сад направете запршка од 2 лажици масло и една лажица брашно, дoдајте ја на месото и лозовите лисја, налејте малку вода и oставете го јадењето да се повари. Капамата е мошне вкусна, дури е повкусна од капама со спанаќ. Со неа можете да служите и кисело млекo.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook