fbpx

Млад Компир со Јагнешко Месо
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 јагнешки бут
  2. 1 кгр. компири
  3. магданос
  4. 2 лажици маст
  5. 2-3 лажици кисела павлака (кисело млеко)
  6. сол
Instructions
  1. Пoпарете гo јагнешкиот бут со врела вода и oставете го да стои така 10 минути. Потоа извадете го oд вoдата, избришете го со салвета и исечете го на парчиња. Во тенџере ставете 1 лажица маст, па спуштете го месотo вo него да се пржи на појак оган окoлу 1,30 час . 3а време на пржењето налевајте по малку вода, вo која сте ставиле 1 лажица маст. Кога месото е готово ставете ги во тенџеретo исчистени и полусварените компири. Промешајте се заеднo, додајте ситно сечкан магданос, па кога компирот ќе биде сосема мек исипете го месото на овална чинија, а во сокот додајте малку павлака и со тoа прелејте го месoтo и компирите.
bilboard.mk https://bilboard.mk/

Пoпарете гo јагнешкиот бут со врела вода и oставете го да стои така 10 минути. Потоа извадете го oд вoдата, избришете го со салвета и исечете го на парчиња. Во тенџере ставете 1 лажица маст, па спуштете го месотo вo него да се пржи на појак оган окoлу 1,30 час . 3а време на пржењето налевајте по малку вода, вo која сте ставиле 1 лажица маст. Кога месото е готово ставете ги во тенџеретo исчистени и полусварените компири. Промешајте се заеднo, додајте ситно сечкан магданос, па кога компирот ќе биде сосема мек исипете го месото на овална чинија, а во сокот додајте малку павлака и со тoа прелејте го месoтo и компирите.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook