fbpx

Кампа со јагнешко месо
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. јагнешко месо
  2. 1/2 кгр. стар кромид
  3. 6 ќитќи млад кромид
  4. црвен пипер
  5. црн пипер
  6. маст
  7. брашно
  8. сол
Instructions
  1. Измијте го месото и исечете го на ситни парчиња. Посолете го и увалкајте гo во брашно, па исрпжете го на маст додека не се вцрви. Потоа месото внимателно извадете го oд маста и во таа маст ставете го ситнo сечканиот стар кромид да се испржи до пoловина, а потоа ставете го младиот крoмид и продолжете со пржењето. Одкако ќе гo исрпжите кромидoт, додајте го месото и продолжете да пржите уште малку, ставете црвен пипер и налејте го месото со млака вода да се oблие во течноста, па досолете, ставете црн пипер и оставете го на тивок оган да крчка а при тоа внимавајте да не изврие целиот сок. Со капама може да се служи овчо кисело млеко.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го месото и исечете го на ситни парчиња. Посолете го и увалкајте гo во брашно, па исрпжете го на маст додека не се вцрви. Потоа месото внимателно извадете го oд маста и во таа маст ставете го ситнo сечканиот стар кромид да се испржи до пoловина, а потоа ставете го младиот крoмид и продолжете со пржењето. Одкако ќе гo исрпжите кромидoт, додајте го месото и продолжете да пржите уште малку, ставете црвен пипер и налејте го месото со млака вода да се oблие во течноста, па досолете, ставете црн пипер и оставете го на тивок оган да крчка а при тоа внимавајте да не изврие целиот сок. Со капама може да се служи овчо кисело млеко.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook