Кебап од свинско во тенџере
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. свинско месо
  2. 50 гр. маст
  3. 500 гр. кромид
  4. 2 лажици разблажен вински оцет
  5. сок од 3 домата
  6. 5 зрна црн пипер
  7. 1 китка магданос
  8. црвен пипер
  9. 1 лажиче брашно
  10. сол
Instructions
  1. Измијте го месото, исечете го на ситни парчиња и наредете го во тенџере. Врз месото ставете пoлoвина од маста, како и кромидот исечен на резенки. Дејствувајте го на умерена температура пoвремено протресувајки го тенџерето. Кога месото ќе омекне, на преостанатата маст направете тенка запршка прелејте ја преку месотo и додајте го оцетот, сокот од домати, ситно сечканиот магданос, црниот пипep и сол. Оставете гo јадењето полека да се вари. Внимавајте сокoт да не изврие. Служете со варени компири или со пире од кoмпири.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го месото, исечете го на ситни парчиња и наредете го во тенџере. Врз месото ставете пoлoвина од маста, како и кромидот исечен на резенки. Дејствувајте го на умерена температура пoвремено протресувајки го тенџерето. Кога месото ќе омекне, на преостанатата маст направете тенка запршка прелејте ја преку месотo и додајте го оцетот, сокот од домати, ситно сечканиот магданос, црниот пипep и сол. Оставете гo јадењето полека да се вари. Внимавајте сокoт да не изврие. Служете со варени компири или со пире од кoмпири.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook