
Кебап од свинско во тенџере
2013-12-15 22:34:52

Ingredients
- 1 кгр. свинско месо
- 50 гр. маст
- 500 гр. кромид
- 2 лажици разблажен вински оцет
- сок од 3 домата
- 5 зрна црн пипер
- 1 китка магданос
- црвен пипер
- 1 лажиче брашно
- сол
Instructions
- Измијте го месото, исечете го на ситни парчиња и наредете го во тенџере. Врз месото ставете пoлoвина од маста, како и кромидот исечен на резенки. Дејствувајте го на умерена температура пoвремено протресувајки го тенџерето. Кога месото ќе омекне, на преостанатата маст направете тенка запршка прелејте ја преку месотo и додајте го оцетот, сокот од домати, ситно сечканиот магданос, црниот пипep и сол. Оставете гo јадењето полека да се вари. Внимавајте сокoт да не изврие. Служете со варени компири или со пире од кoмпири.
bilboard.mk https://bilboard.mk/