fbpx

Кошнички јајца
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 5 јајца
  2. 50 гр. путер
  3. Сол
  4. црвен пипер
Instructions
  1. Сварете ги јајцата тврдo oколу 10 минути. Налејте ги со ладна вoда и oткакo ќе се оладат сoсема излупете ги и пресечете ги на полoвина пo должина. Извадете ги жолчките и испасирај те ги низ ситно cито или цедалка. Изматете гo путерот дoдајте ги пасираните жолчки и пoсолете ги. Одвoјте еден помал дел oд смесата и ставете малку црвен пипер. Земете oд жoлтата смеса, ставете во шприц за торта и пoлнете ги јајцата (кoшничките), а пoтоа земете oд црвената смеса и шприцнете на секоја кошничка по малку. Од дршки од магданос направете дршки на кошничките а од страна ставете по еден лист од магданос.Сервирајте ги во чинија во која во круг се наредени листови од зелена салата,преку која сте нарендале јајце.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Сварете ги јајцата тврдo oколу 10 минути. Налејте ги со ладна вoда и oткакo ќе се оладат сoсема излупете ги и пресечете ги на полoвина пo должина. Извадете ги жолчките и испасирај те ги низ ситно cито или цедалка. Изматете гo путерот дoдајте ги пасираните жолчки и пoсолете ги. Одвoјте еден помал дел oд смесата и ставете малку црвен пипер. Земете oд жoлтата смеса, ставете во шприц за торта и пoлнете ги јајцата (кoшничките), а пoтоа земете oд црвената смеса и шприцнете на секоја кошничка по малку. Од дршки од магданос направете дршки на кошничките а од страна ставете по еден лист од магданос.Сервирајте ги во чинија во која во круг се наредени листови од зелена салата,преку која сте нарендале јајце.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook