
Лазања со колбас и јајца
2014-10-10 16:35:26

Ingredients
- 400 г. лазања кори
- 3 колбаси
- 6 јајца варени (сецкани)
- 500 г. бело сирење
- 170 г. парчиња кашкавал
- 50 мл. сирење во прав (крафт)
- 250 г. сецкани печурки
- 800 мл. кечап
- 2 големи лажици маргарин
- 2 чешниња лук
- малку пипер
Instructions
- лукот и пиперот.
- Од кога сето тоа ќе се испржи, се остава 15 мин. отскриено.
- Печурките се пржат во маргаринот и при пржењето се додава претходно испрженото месо и од кога се’ е добро запржено, се трга настрана.
- Во меѓувреме се варат лазањите (во вода, со малку масло и сол) да омекнат околу 10-15 мин., па се ладат во ладна вода.
- Во тава 22X33 cм. се редат 1/3 лазањи, 1/3 од сосот, па 500 г. бело сирење. Потоа повторно 1/3 од лазањите, 1/3 од сосот, па јајцата со 170 гр. парчиња кашкавал и последната третина од лазањите и остатокот од сосот. Најгоре се додава сирењето во прав и покриено со фолија се става да се пече на 180°C, само 30 минути.
bilboard.mk https://bilboard.mk/