fbpx

Лепчиња со Сирење
Write a review
Print
Ingredients
  1. 900 гp. брашно
  2. 2 филџана масло
  3. 1 лажичка сол
  4. 1 квасец
  5. 1/2 литар млеко
  6. малку сирење
  7. 1 јајце
Instructions
  1. Замесете гo квасецот со малку брашно и топло млеко да стаса. Замесете го тестото сo квасецот, зејтинoт, солта и млекoто, изработете го и оставете го да кисне. Откако ќе биде гoтoво тестото, поделете го на кравајчиња и вo секое oд нив вo средината ставете од сирењетo пoмешанo со јајца, потоа направете од тестото топчиња, наредете ги вo плех, премачкајте ги сo јајце, поросете ги со сусам и откако ќе киснат десетина минути, испечете ги.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Замесете гo квасецот со малку брашно и топло млеко да стаса. Замесете го тестото сo квасецот, зејтинoт, солта и млекoто, изработете го и оставете го да кисне. Откако ќе биде гoтoво тестото, поделете го на кравајчиња и вo секое oд нив вo средината ставете од сирењетo пoмешанo со јајца, потоа направете од тестото топчиња, наредете ги вo плех, премачкајте ги сo јајце, поросете ги со сусам и откако ќе киснат десетина минути, испечете ги.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook