СОСТОЈКИ :

Пола кг. домати
8 зелени пиперки
250 гр кашкавал
150 гр сланина
150 гр колбаси
8 јајца
50 мл зејтин
1 поголем модар патлиџан

Летен пинџур

ПРИПРЕМА:

Се загрева тавата со малку масло, се става сланината, се запржува на тивок оган, се додаваат пиперите и кромидот, којга се ова ке омекне на слаб оган, се додаваат две јајца и се се размешува задно. Кога ке се испржат се става на садот за сервирање,а во тавата е додава масло и се додааваат колбасите. Кога ке се запржат лесно, се додава ситно исецканиот модар патлиџан, се запржува до дека не омекне и се додаваат насецканите пиперки. Којга ке се запржат лесно се додава ситно наецканиот кромид, од кој се отстранува евентуалну предходно ослободената течност. Се запржува полека се до дека не пошне да се соединува. Се додаваат три јајца и кашкавалот. Се готви до дека да се зготват јајцата. Целата зготвена смеса се додава на садот за послужување. Се јаде со леб, тортили или питулици.

Постирано од Дојчин Станојков

Пријатен апетит!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook