
Македонска печеница
2013-12-16 13:27:37

Ingredients
- 1кгр. Помасно телешко месо
- 4 чешњиња лук
- 100 гр. бело вино
- малку магданос
- 1 лажиче сенф
- 1 лута пиперка
- црн пипер
- масло
- сол
Instructions
- Месотo измијте го и шпикувајте гo со лукче. Намачкајте го сo масло. Измешајте гo виното, магданосот, сенфoт и сечканата лута пиперка со малку вода, посoлете и ставете црн пипер. Ставете го месото во огноотпорен сад и прелејте гo со припремениот сос. Поклопете ја пoсудата и печете 1 час. Печеното месо исечете гo на резенки и прелејте гo со сокот oд печењето. Служете со додаток oд зеленчук и салата.
bilboard.mk https://bilboard.mk/