Македонски Кебапчиња
Write a review
Print
Ingredients
  1. 600 гр. мелено месо
  2. 4 главици кромид
  3. 50 гр. масло
  4. 1 главица лук
  5. 50 гр. брашно
  6. 4 јајца
  7. сол
  8. црн пипер
Instructions
  1. Месото посолете го и оставете го да стои преку ноќ во фрижидер. Утредента сомелете го уште еднаш и додајте го ренданиот кромид, брашното, маслото, лукот толчен, јајцата и црниот пипер. Се заедно добро измесете гo и оставете го да стои 4-5 часа, а потоа правете ќебапчиња и печете ги на скара.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Месото посолете го и оставете го да стои преку ноќ во фрижидер. Утредента сомелете го уште еднаш и додајте го ренданиот кромид, брашното, маслото, лукот толчен, јајцата и црниот пипер. Се заедно добро измесете гo и оставете го да стои 4-5 часа, а потоа правете ќебапчиња и печете ги на скара.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook