fbpx

Македонски плескавици
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 гр. свинско месо или мешано со говедско
  2. 100 гр. кромид
  3. црн пипер
  4. сол
Instructions
  1. Сомелете го месото во машина со крупна решетка, посолете го и ставете го во фрижидер да одстои 2 часа. Потoа сомелете го уште еднаш на ситна решетка, додајте гo мелениот кромид и малку црн пипер. Се убаво измесете и правите плескавици. Печете ги на подмачкана скара од двете страни.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Сомелете го месото во машина со крупна решетка, посолете го и ставете го во фрижидер да одстои 2 часа. Потoа сомелете го уште еднаш на ситна решетка, додајте гo мелениот кромид и малку црн пипер. Се убаво измесете и правите плескавици. Печете ги на подмачкана скара од двете страни.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook