fbpx

Македонски шашлик
Write a review
Print
Ingredients
  1. Македонски Шашлик
  2. 750-800 гр. свинско месо од шол или ружа
  3. сланина
  4. мелено месо
  5. кромид
  6. сол
Instructions
  1. Се зема свинско месо oд шол или ружа, се посолува. Сланината се сече на парчиња, а од меленото месо се прават мали бомбици (ќофтиња). На жица од ражен се реди по следниот ред: прво се става парче свинско месо, потоа парче сланина, па бомбица од меленото месо, пoтоа парче кромид и пак по истиoт редослед додека не се пополни жицата. Се пече на скара и се сервира топло.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Се зема свинско месо oд шол или ружа, се посолува. Сланината се сече на парчиња, а од меленото месо се прават мали бомбици (ќофтиња). На жица од ражен се реди по следниот ред: прво се става парче свинско месо, потоа парче сланина, па бомбица од меленото месо, пoтоа парче кромид и пак по истиoт редослед додека не се пополни жицата. Се пече на скара и се сервира топло.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook