
Македонско котле
2013-12-09 12:59:21

Ingredients
- 2 кгр. јагнешко месо
- 1/2 кгр. кромид
- 1/2 лит. вино
- 1/2 кгр. домати
- 1 китка млад кромид
- 1 лута пиперка
- црн пипер
- сол
- маст или масло
Instructions
- Измијте го месото и исечете го на ситни парчиња. На масло или маст ставете го ситно исечканиот кромид да се пржи. Веднаш додајте го месoто и ставете црн пипер и сол. Кога месото малку ќе омекне додајте ситно исечен домат и ситно сечкана пиперка. Дејствувајте го на тих оган со повремено мешање. Додајте го ситнo исечканиот млад кромид, дејствувајте уште малку, а потоа налејте го со виното и варете го се дури месото и зеленчукот не омекнат.
bilboard.mk https://bilboard.mk/