fbpx

Македонско котле
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 кгр. јагнешко месо
  2. 1/2 кгр. кромид
  3. 1/2 лит. вино
  4. 1/2 кгр. домати
  5. 1 китка млад кромид
  6. 1 лута пиперка
  7. црн пипер
  8. сол
  9. маст или масло
Instructions
  1. Измијте го месото и исечете го на ситни парчиња. На масло или маст ставете го ситно исечканиот кромид да се пржи. Веднаш додајте го месoто и ставете црн пипер и сол. Кога месото малку ќе омекне додајте ситно исечен домат и ситно сечкана пиперка. Дејствувајте го на тих оган со повремено мешање. Додајте го ситнo исечканиот млад кромид, дејствувајте уште малку, а потоа налејте го со виното и варете го се дури месото и зеленчукот не омекнат.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте го месото и исечете го на ситни парчиња. На масло или маст ставете го ситно исечканиот кромид да се пржи. Веднаш додајте го месoто и ставете црн пипер и сол. Кога месото малку ќе омекне додајте ситно исечен домат и ситно сечкана пиперка. Дејствувајте го на тих оган со повремено мешање. Додајте го ситнo исечканиот млад кромид, дејствувајте уште малку, а потоа налејте го со виното и варете го се дури месото и зеленчукот не омекнат.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook