fbpx

Манастирско сирење
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 600 гр. бело cирење
  2. 80 гр. растопен путер
  3. 8 чешниња рендан лук
  4. 20 гр. букoвец
  5. 40 гр. пресно млеко
Instructions
  1. Сирењето се ренда на ситно ренде, се додава путерот, млекото, лукот и буковецот. Се меша со жица за матење се додека се изедначи смесата. Потоа се сервира на подлога од зелена салата, свеж патлиџан, краставичка, се декорира по желба и вкус
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Сирењето се ренда на ситно ренде, се додава путерот, млекото, лукот и буковецот. Се меша со жица за матење се додека се изедначи смесата. Потоа се сервира на подлога од зелена салата, свеж патлиџан, краставичка, се декорира по желба и вкус
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook