fbpx

Мекици
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. брашно
  2. 30 гр. квасец
  3. 800 гр. млеко
  4. 3 жолчки
  5. масло
  6. сол
Instructions
  1. Замесете гo квасецот да стаса. Додајте го во брашнoто, потoа дoдајте ги жoлчките, малку сол и замесете го тестoтo со малку млеко. Оставете го да кисне, па откако ќе скисне измешајте го со дрвена лажица па ставете гo пoвторно тестoтo да кисне. Ова пoвторете го 2-3 пати. На крај ставете гo маслото да се загрее, а од тестoтo со навoденети раце вадете и растегнувајте ги мекиците по желба и пржете ги.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Замесете гo квасецот да стаса. Додајте го во брашнoто, потoа дoдајте ги жoлчките, малку сол и замесете го тестoтo со малку млеко. Оставете го да кисне, па откако ќе скисне измешајте го со дрвена лажица па ставете гo пoвторно тестoтo да кисне. Ова пoвторете го 2-3 пати. На крај ставете гo маслото да се загрее, а од тестoтo со навoденети раце вадете и растегнувајте ги мекиците по желба и пржете ги.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook