fbpx

Месо со суви сливи
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. телешко месо
  2. 2 главици кромид
  3. 3/4 кгр. суви сливи
  4. црвен пипер
  5. сол
  6. масло
Instructions
  1. Месотo се сече на коцки и се става да се вари со маслото. Откако ќе се свари се додаваат двете главици кромид. Месото со крoмидот добро се пржи. Откако се испржи месото, се додава црвен пипер и сливите, се налева со вода, се додава сол по вкус и се вари на тивок оган додека не омекнат сливите.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Месотo се сече на коцки и се става да се вари со маслото. Откако ќе се свари се додаваат двете главици кромид. Месото со крoмидот добро се пржи. Откако се испржи месото, се додава црвен пипер и сливите, се налева со вода, се додава сол по вкус и се вари на тивок оган додека не омекнат сливите.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook