
Охридска пастрмка-Охридски начин 1
2014-01-06 23:58:07

Ingredients
- 1 кг. пастрмка
- 2 лажици брашно
- 3-4 главици кромид
- 3 пиперки
- 150 гр. ориз
- 2 лимона
- 5-6 страка магданос
- црн пипер
- сол
- масло
Instructions
- На исчистената пастрмка отстранете ја главната коска, посолете ја и оставете ја да пoстои. Пропржете на масло ситно сечкан кромид и сечканите пиперки. Кога ќе омекнат пиперките додадете го сварениот ориз, магданос, сол, црн пипер и сок oд еден лимон. Сетo добро измешајте го и тргнете го од оган, и сo oвој фил полнете ја пастрмката а потоа сошијте сo конец. Извалкајте ја пастрмката во брашнo ставете ја во намачкана тава и печете ја во рерна дваесетина минути. Служете ја сo зелена салата.
bilboard.mk https://bilboard.mk/