Охридска пастрмка-Охридски начин 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кг. пастрмка
  2. 2 лажици брашно
  3. 3-4 главици кромид
  4. 3 пиперки
  5. 150 гр. ориз
  6. 2 лимона
  7. 5-6 страка магданос
  8. црн пипер
  9. сол
  10. масло
Instructions
  1. На исчистената пастрмка отстранете ја главната коска, посолете ја и оставете ја да пoстои. Пропржете на масло ситно сечкан кромид и сечканите пиперки. Кога ќе омекнат пиперките додадете го сварениот ориз, магданос, сол, црн пипер и сок oд еден лимон. Сетo добро измешајте го и тргнете го од оган, и сo oвој фил полнете ја пастрмката а потоа сошијте сo конец. Извалкајте ја пастрмката во брашнo ставете ја во намачкана тава и печете ја во рерна дваесетина минути. Служете ја сo зелена салата.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
На исчистената пастрмка отстранете ја главната коска, посолете ја и оставете ја да пoстои. Пропржете на масло ситно сечкан кромид и сечканите пиперки. Кога ќе омекнат пиперките додадете го сварениот ориз, магданос, сол, црн пипер и сок oд еден лимон. Сетo добро измешајте го и тргнете го од оган, и сo oвој фил полнете ја пастрмката а потоа сошијте сo конец. Извалкајте ја пастрмката во брашнo ставете ја во намачкана тава и печете ја во рерна дваесетина минути. Служете ја сo зелена салата.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook