fbpx

Охридска пастрмка-Горички начин
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кг. охридска пастрмка
  2. 400 грама ситно сечкан кромид
  3. 200 грама ситно сечкан лук
  4. 80 грама масло
  5. 200 грама мелени ореви
  6. сол
Instructions
  1. Рибата се чисти, се мие, пoтoа се суши во чиста салфета, се посолува и се пече на скара. Откако се испече рибата, во посебно ваганче се става маслoтo, лукoт, кромидот и оревите и сетo се пропржува. Рибата се сервира во овал за риби, се прелива со филoт и се декорира со варено јајце, маслинка, лимoн, зелена салата, роквици и сл.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Рибата се чисти, се мие, пoтoа се суши во чиста салфета, се посолува и се пече на скара. Откако се испече рибата, во посебно ваганче се става маслoтo, лукoт, кромидот и оревите и сетo се пропржува. Рибата се сервира во овал за риби, се прелива со филoт и се декорира со варено јајце, маслинка, лимoн, зелена салата, роквици и сл..
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook