Охридска Пастрмка со Путер
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 гр. пастрмка
  2. 80 гр. путер
  3. оцет или сок од лимон
  4. лорбер
  5. бибер во зрна
  6. сол
Instructions
  1. Се става во тиган вода, малку оцет или сок од лимон, сол, лорбер и бибер во зрна. Кога ке заврие водата се става рибата да вари околу 5 минути. Кога е готова се сервира во овал, одозгора се прелива со растопен путер и ситно сечкан магданос.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Се става во тиган вода, малку оцет или сок од лимон, сол, лорбер и бибер во зрна. Кога ке заврие водата се става рибата да вари околу 5 минути. Кога е готова се сервира во овал, одозгора се прелива со растопен путер и ситно сечкан магданос.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook