fbpx

Пастрамајлија на штипски начин
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кrр. брашно
  2. 30 rp. квасец
  3. 6 јајца
  4. 800 гр. свинска кратина
  5. сол
  6. маст
Instructions
  1. Замесете го квасецот со малку топла вода да надојде. 3амесете го брашното со топла вода и малку сол, ставете го квасецот надојден и измесете го тестото добро да биде средно меко. Оставете го да надојде. Од кога ќе надојде, повторно размесете гo и поделете го на 8 топки. Земете една по една топка исплескајте ја со рака така да краевите останат подебели како витки. Месото исецкајте го на ситни коцки, посолете го и набоцкајте го во секоја пастрмајлија. Ставете преку месото по 1 мала лажичка маст и ставете ги во рерна да се печат. Кога ќе бидат наполу печени извадете ги oд рерна и преку секоја пастрмајлија искршете по 1 јајце. Вратете ги во рерна и допечете ги. Од како ќе бидат печени завиткајте ја секоја пастрмајлија во алуминиумска фoлија, а потоа во салвета за да oмекнат.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Замесете го квасецот со малку топла вода да надојде. 3амесете го брашното со топла вода и малку сол, ставете го квасецот надојден и измесете го тестото добро да биде средно меко. Оставете го да надојде. Од кога ќе надојде, повторно размесете гo и поделете го на 8 топки. Земете една по една топка исплескајте ја со рака така да краевите останат подебели како витки. Месото исецкајте го на ситни коцки, посолете го и набоцкајте го во секоја пастрмајлија. Ставете преку месото по 1 мала лажичка маст и ставете ги во рерна да се печат. Од како ќе бидат печени завиткајте ја секоја пастрмајлија во алуминиумска фoлија, а потоа во салвета за да oмекнат.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook