Пастрмка со Оцет
2014-01-07 00:05:47
Ingredients
- 1/2 кгр. кромид
- 1 морков
- магданос
- масло
- сол
Instructions
- Исчистете ја и измијте ја пастрмката и исечете ја на парчиња широки окслу 5 см. Исчистете го кромидoт и исечете го на резанки. Во тавата редете на следниот начин: прво ставете половина од кромидот, наредете ја рибата, а преку неа ставете ја другата половина од кромидот и додајте ситно сечкан магданос. Исчистете го морковот, исечете го на тркалца и наредете го преку кромидот, па налејте гo со доста масло и со една чаша (200 гр.) вински оцет. Течност треба да има колку да е облиена рибата. Се пече во рерна и се сервира во истата тава во која што е печена.
bilboard.mk https://bilboard.mk/