fbpx

Пастрмка со Оцет
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1/2 кгр. кромид
  2. 1 морков
  3. магданос
  4. масло
  5. сол
Instructions
  1. Исчистете ја и измијте ја пастрмката и исечете ја на парчиња широки окслу 5 см. Исчистете го кромидoт и исечете го на резанки. Во тавата редете на следниот начин: прво ставете половина од кромидот, наредете ја рибата, а преку неа ставете ја другата половина од кромидот и додајте ситно сечкан магданос. Исчистете го морковот, исечете го на тркалца и наредете го преку кромидот, па налејте гo со доста масло и со една чаша (200 гр.) вински оцет. Течност треба да има колку да е облиена рибата. Се пече во рерна и се сервира во истата тава во која што е печена.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исчистете ја и измијте ја пастрмката и исечете ја на парчиња широки окслу 5 см. Исчистете го кромидoт и исечете го на резанки. Во тавата редете на следниот начин: прво ставете половина од кромидот, наредете ја рибата, а преку неа ставете ја другата половина од кромидот и додајте ситно сечкан магданос. Исчистете го морковот, исечете го на тркалца и наредете го преку кромидот, па налејте гo со доста масло и со една чаша (200 гр.) вински оцет. Течност треба да има колку да е облиена рибата. Се пече во рерна и се сервира во истата тава во која што е печена.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook