fbpx

Месото и бубрегот исечкајте ги на ситни парчиња како за пиперкаш. Пропржете го на (масло) ситно сечканиот кромид, додајте го месото, пиперките, доматите исечени на тркала, ситно сечкан магданос, црн пипер и сол. Се заедно дејствувајте, налејте го со вода и варете го 1 час на тивок оган. Потоа ставете го оризот, промешајте го и варете го уште 20 мин..
Пилаф со овчо месо
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. овчо месо
  2. 1 овчи бубрег
  3. 125 гр. масло
  4. 250 гр. кромид
  5. 125 гр. ориз
  6. 600 гр. вода
  7. 500 гр. домати
  8. 2 пиперки
  9. магданос
  10. црн пипер
  11. сол
Instructions
  1. Месото и бубрегот исечкајте ги на ситни парчиња како за пиперкаш. Пропржете го на (масло) ситно сечканиот кромид, додајте го месото, пиперките, доматите исечени на тркала, ситно сечкан магданос, црн пипер и сол. Се заедно дејствувајте, налејте го со вода и варете го 1 час на тивок оган. Потоа ставете го оризот, промешајте го и варете го уште 20 минути
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook