
Пилаф со овчо месо
2013-12-09 13:11:24

Ingredients
- 1 кгр. овчо месо
- 1 овчи бубрег
- 125 гр. масло
- 250 гр. кромид
- 125 гр. ориз
- 600 гр. вода
- 500 гр. домати
- 2 пиперки
- магданос
- црн пипер
- сол
Instructions
- Месото и бубрегот исечкајте ги на ситни парчиња како за пиперкаш. Пропржете го на (масло) ситно сечканиот кромид, додајте го месото, пиперките, доматите исечени на тркала, ситно сечкан магданос, црн пипер и сол. Се заедно дејствувајте, налејте го со вода и варете го 1 час на тивок оган. Потоа ставете го оризот, промешајте го и варете го уште 20 минути
bilboard.mk https://bilboard.mk/