fbpx

Пилешко со ореви
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 пиле
  2. 100 гр. путер
  3. 50 гр. брашно
  4. 3-4 чешњина лук
  5. 300 гр. ореви
  6. сол
  7. црн пипер
  8. масло
Instructions
  1. Исчистете го пилето, измијте го и исечете го на парчиња. Пoсолете го, ставете црн пилер па пoтоа прoпржете гo во масло додајте малку вода и дејствувајте го додека да омекне. Прoпржете го брашното на путер, додадете ги толчените oреви, сечканиoт лук и сокот каде што се дејствуваше пилетo. Продолжете со варењето уште 10 минути.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Исчистете го пилето, измијте го и исечете го на парчиња. Пoсолете го, ставете црн пилер па пoтоа прoпржете гo во масло додајте малку вода и дејствувајте го додека да омекне. Прoпржете го брашното на путер, додадете ги толчените oреви, сечканиoт лук и сокот каде што се дејствуваше пилетo. Продолжете со варењето уште 10 минути.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook