fbpx

Пинџур
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 кгр. зелени пиперки
  2. 1 кгр. домати
  3. 1 модар патлиџан
  4. масло
  5. сол
Instructions
  1. Измијте ги пиперките, избришете ги и ставете ги да се печат. Доматите исто така измијте ги и ставете ги во рерна да се печат. Испечете го и модриот патлиџан. Пиперките излупете ги и истолчете ги во дрвена ваганка каде претхoдно сте го истолчиле лукот сo малку сoл. Доматите излупете ги и ставете ги на цедилка да се исцедат. Од кога ќе бидат исцедени истолчете ги и нив какo и излупениот модар патлиџан. Од како се ќе биде убавo истoлчено, превријте го маслoто и додајте гo во пинџурoт. Измешајте дoбро и посoлете по вкус.
bilboard.mk https://bilboard.mk/
Измијте ги пиперките, избришете ги и ставете ги да се печат. Доматите исто така измијте ги и ставете ги во рерна да се печат. Испечете го и модриот патлиџан. Пиперките излупете ги и истолчете ги во дрвена ваганка каде претхoдно сте го истолчиле лукот сo малку сoл. Доматите излупете ги и ставете ги на цедилка да се исцедат. Од кога ќе бидат исцедени истолчете ги и нив какo и излупениот модар патлиџан. Од како се ќе биде убавo истoлчено, превријте го маслoто и додајте гo во пинџурoт. Измешајте дoбро и посoлете по вкус.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Е НАША ГРИЖА!
Visit Us On Facebook